Új árverést indítok Oldal továbbajánlása
Munka-Kör Alapítvány
1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 81.

Küldetésünk: Hallássérültek munkához juttatása és az esélyegyenlőségük biztosítása

 

A Munka-Kör Alapítvány a súlyosan fogyatékos siket és nagyothalló munkavállalókat próbálja meg munkahelyhez juttatni. Alapítványunk tevékenysége abban különbözik a hasonló szervezetekétől, hogy nem a hasonló fogyatékossággal rendelkező munkavállalókat foglalkoztató munkahelyeket ajánljuk a hozzánk fordulóknak, hanem olyat, amelyben egészséges társaikkal együtt közösen dolgozhatnak.

Ezzel jelentősen csökkenhet a diszkrimináció, amely Magyarországon a nyugat-európai színvonalhoz (vagy az uniós átlaghoz) viszonyítva is elég magas. Az elmúlt években jelentős eredményeket értünk el, és segítségünkkel már több száz súlyosan fogyatékos munkavállalót sikerült elhelyezni (pl.: Auchan, Tesco, McDonald's, Libri). Ezeken a munkahelyeken adott a további fejlődés esélye, és lehetőségük van a teljes társadalmi beilleszkedésre, a fogyatékosságuk ellenére a teljes értékű élet lehetőségére.

 

Alapítványunk nem passzívan várja a munkáltatók jelentkezését, hanem ezeket a munkahelyeket felkutatja és felvázolja a lehetőségét annak, hogy a fogyatékkal élő munkavállaló (konkrétan siket vagy nagyothalló, de más fogyatékosok is) foglalkoztatása nem hátrányos és nem ró külön terhet a vállalkozás számára. A különböző igénybe vehető kedvezmények (pl.: rehabilitációs járulék befizetése alóli mentesülés) élénkítőleg hatottak a fogyatékos munkavállalók iránti keresletre, de a célcsoport és a munkaadók közötti kapcsolat nem minden esetben jön létre.

Alapítványunk ebben is kiemelkedő szerepet játszik és mindkét oldal között közvetít (munkát és munkáltatót ajánl, valamint munkavállalót ajánl).

A hasonló szervezettekkel felvesszük a kapcsolatot és együttműködési megállapodás keretében kölcsönösen segítjük a másik civil szervezetet.

 

Facebook elérhetőségünk: Hallássérültek munkavállalása

 

www.munkakoralap.hu