Új árverést indítok Oldal továbbajánlása
Fauna Egyesület
1142 Budapest, Tengerszem u. 6.

A Fauna Egyesület 1989-ben alakult közhasznú szervezet, mely az élet tiszteletén alapuló társadalom, valamint a fenntartható fejlődés kialakítása érdekében tevékenykedik. Akciókkal, az állatok és állatbarát emberek érdekeinek érvényesítésével és oktatással foglalkozik országszerte.

 

Legújabb oktatási  projektünk célja, hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét arra, hogy az állatokra való odafigyeléssel nem csak szenvedésüket csökkentjük vagy szüntetjük meg, hanem egyben hozzájárulhatunk egy környezetbarát és erőszakmentes életszemlélet elterjedéséhez is.  A projekt elsősorban olyan állatcsoportokkal foglalkozik, melyek életére hétköznapi döntéseinkkel, vagy fogyasztási szokásainkkal közvetlenül is nagy hatást gyakorolhatunk, akár egyénenként is. E szerint három nagyobb témakört mutatunk be interaktív formában.

 

1. „Haszon"állatok – nap mint nap kapcsolatban vagyunk velük, mégsem ismerjük sorsukat.

- Nyomorból gyomorba - a haszonállatok helyzete és sorsa, elsősorban Magyarországon; a nagyüzemű állattartás hatása egészségünkre és természeti környezetünkre; hogyan befolyásolhatjuk sorsukat

- Kegyetlen szépség - kísérleti állatokról

 

2. Felelős lettél azért amit megszelídítettél (Társaink, a hobbiállatok) - hobbiállatok helyzete a háztartásban; hogyan legyünk felelős gazdák

 

3. Légy az év fiatal állatvédője! (A civil szerepvállalásról) – hogyan vehetsz részt aktívan is az állatvédelemben

Oktatási programunkat kétféle módon is igénybe vehetik az iskolák:

Állatvédelmi körséta a Fővárosi Növény és Állatkertben

Előadásunk közben a gyerekeknek lehetőségük van testközelből megismerkedni az állatokkal, találkozhatnak a gondozóikkal, közösen figyelhetjük meg viselkedési formáikat. A Fővárosi Növény- és Állatkert támogatásának köszönhetően nagyon kedvezményes áron (500 Ft/fő) vehetnek részt a gyerekek a programon hétköznapokon. A kísérő pedagógusok belépése ingyenes.

 

Kihelyezett előadások iskolákban

A tanrendbe illesztve, esetleg tudományos diáknapokon, más iskolai rendezvényeken fényképekkel, filmekkel színesített prezentációnkat az iskolákban is nagy örömmel előadjuk.

 

http://www.fauna.hu/