Új árverést indítok Oldal továbbajánlása
Tappancs Állatvédő Alapítvány
6706 Szeged, Tanposta, Pf. 52.

Támogatást kérünk Szeged egyetlen állatmenhelye, a 2003 óta működő Tappancs Tanya karantén kenneleinek befejezéséhez. A menhely ideiglenesen létrehozott karantén részlegét a nyitás óta, tehát 8 éve nem volt alkalmunk felújítani, így az már nagyon rossz állapotban van. 1,5 évvel ezelőtt elkezdtük az egyik szárnyat újraépíteni, de a másik oldalra már sajnos nem maradt pénz. Erre szeretnénk most adományokat szerezni, pontosabban egyes kennelnek keresünk NÉVADÓ SZPONZOROKAT.


10 db kennelt szeretnénk felépíteni a beérkező nagytestű kutyák részére, amely előzetes becslés szerint 3,000,000 Ft-ba kerülne, tehát 300e Ft/kennel. Eddig 2 kennelt "fogadtak örökbe", tehát még további 8 építésére kell támogatókat keresünk.

 

A Tappancs Állatvédő Alapítvány 2002-ben alapították magánszemélyek azzal a céllal, hogy átmeneti otthont teremtve menedéket nyújtson a Szegeden és környékén élő kóbor állatoknak. Önkénteseink kitartó munkájának és támogatóink segítségének köszönhetően 2003 szeptemberében megnyitottuk menhelyünket.


A Tappancs Tanya hatalmas fejlődésen ment keresztül a nyitás óta. Az adományok és az önkéntesek segítségével működő és folyamatosan bővülő menhelyünk jelenleg egyszerre kb. 280 kutyának biztosít átmeneti otthont. 2003 óta körülbelül 3600 kutyát sikerült örökbe adnunk. Egyik legfontosabb feladatunknak tartjuk, az ivartalanítás fontosságának terjesztését a lakosság körében. Ezért is szervezünk rendszeresen ivartalanítási akciókat, ahol Szegeden kedvezményesen vállalják az állatorvosok a műtétet.
2009 áprilisa óta pedig minden örökbe adott kutyát mikrochippel látunk el.

 

Novemberben chipeztük az 1000. kutyát a menhelyen. Cicákkal is foglalkozunk, egy kicsi, de lelkes csapat menti a macskákat az utcáról, otthont keresnek nekik, az utcai macskák kolóniáit pedig ivartalanítják, ezzel is megfékezve a nem kívánt szaporulatot.
Alapítványunk nagy hangsúlyt fektet a fiatal generáció oktatására, így pár önkéntesünk az iskolákban tart állatvédelmi órákat, idén több mint 20 iskolába jutottunk el Csongrád megyében. Szintén egyedülálló a megyében a 2008-ban alakult Tappancs Állatvédelmi Őrszolgálat (TŐR), amely az állatkínzás és rossz állattartás ellen lép fel, és már 200 ügy van a hátuk mögött.

 

Nagy szükségünk van az adományokra, mivel a működési költségünket ugyan fedezi az 1%-os bevétel, és némi támogatást az önkormányzattól is kapunk, de ezen felül minden más kiadásra - fejlesztés, menhelyi felújítások - más forrást kell találnunk.

 

Reméljük, alapítványunkat támogatásra alkalmasnak találják.

 

www.tappancstanya.hu