Új árverést indítok Oldal továbbajánlása
Fény Felé Alapítvány
4225 Debrecen, Függetlenség u. 4.

A Fény Felé Alapítvány küldetése az, hogy a fogyatékkal élő gyermekeknek és felnőtteknek segítsen, megteremtse számukra egy jobb élet lehetőségét.

 

Hiszünk abban, hogy a sérült embereknek is joguk van egyéni lehetőségeiknek és igényeiknek megfelelő életet élni, emberhez méltó bánásmódban részesülni, tanulni, dolgozni, sportolni, szórakozni, a társadalom tagjaként integráltan élni. Az integráció egyik fontos pillére az, hogy családban nőhessen fel a fogyatékos gyermek is.

 

Az otthon gondozott sérült fiatalok is kapjanak segítséget

 

Szerencsére ma már egyre több család vállalja sérült családtagjai otthoni ellátást. Bár még lényegesen nem mérhető, egyre kevesebben adják intézetbe fogyatékos gyermeküket.
Ezért egyre nagyobb az igény az emberséges és minőségi nappali ellátásra! A sérült fiatalok számára a napközi otthonos foglalkozások korlátozott számban érhetők el, miközben egyre többen érik el azt az életkort, amikor az állami segítségre már nem lehet számítani.

 

LAKÓOTTHON, NAPKÖZI ÉS FOGLALKOZTATÓ DEBRECENBEN: FÉNY FELÉ ESÉLYCENTRUM, mint integrált intézmény

 

Munkavégzés a debreceni Fény Felé Kincsesláda foglalkoztatóban. Mindenkinek van valamilyen képessége. Ön nélkül azonban kevés lehetőségünk van arra, hogy még több fiatalnál kibontakoztassuk ezeket. Segítsen a sérült fiataloknak!

 

Fény Felé AlapítványFény Felé AlapítványFény Felé AlapítványFény Felé AlapítványFény Felé AlapítványFény Felé Alapítvány

 

Régebben az állami zárt intézményekben gondozott, fogyatékkal élőknek kevés lehetősége volt arra, hogy amiben esetleg jók, abban dolgozhassak, emberhez méltóan tevékenykedhessenek, nem pedig nyugtatókkal teletömve és bepelenkázva töltsék el hátralévő életüket. Megfelelő fejlesztéssel azonban szakmát tanulhatnak, így ők is hasznos tagjai lehetnek a társadalomnak, ahelyett, hogy eltartottként, láthatatlanul, a sötétben éljék le egész életüket.

 

A Fény Felé Alapítvány története dióhéjban

 

• 1993-ban az akkori Egészségügyi Gyermekotthon, mai nevén DMJV Fogyatékosokat Ellátó Intézmény vezetői közreműködésével jött létre, a gondozottak szüleinek bevonásával azért, hogy segítségünkkel javuljanak az intézmény ápolási, gondozási, személyi és tárgyi feltételei. Jelenleg is évi erőnkhöz mérten támogatjuk az intézmény gondozottaik életminőségét növelő, fejlesztését, képzését célzó programjait.
• 1999 óta kiemelkedően közhasznú alapítványként működünk. Az alapítvány majdnem 12. éve maga is fenntart, működtet szociális intézményt, a Fény Felé lakóotthont, 2006-tól a Kincsesláda szociális foglalkoztatót a fogyatékkal élő, önmagukat önállóan ellátni nem képes gyermekek és fiatalok társadalomba történő beilleszkedésének elősegítéséért. Lakóink a támogatott intézményből kerültek hozzánk nagykorúvá válásukat követően. Működtetjük a Kortalanul fitten gyalogló klubot idős emberek részvételével és a Másik –oldalon klubot fogyatékkal élő fiatalok számára.
• 2010–ben egy hiánypótló, új intézményt, a Fény Felé Esélycentrumot nyitottuk meg. A napközi otthon és foglalkoztató újabb 32 fogyatékkal élő fiatalnak teszi lehetővé, hogy az állami kereteken kívül fejlesztésre járjon, dolgozzon.

 

Kérjük adományával, SZJA 1 %-val támogassa a  Fény Felé Alapítvány munkáját.

 

Támogatását a sérült fiatalok nevében előre is köszönjük!

Dr. Sullerné Polgár Márta, Fény Felé Alapítvány Elnöke

 

www.fenyfele.hu