Új árverést indítok Oldal továbbajánlása
Dávid Kisemberek Társasága Közhasznú Egyesület
1191 Budapest, Hunyadi 31 VI.18.

Céljaink: Az érintett emberek, azaz az achondroplásia és egyéb alacsony növéssel járó rendellenességgel élő gyermekek, családjaik, és felnőttek a lehető legteljesebb és legboldogabb életének elősegítése az egyesületi tagságtól függetlenül. Ezen belül más magyar állampolgárokkal egyenlő esélyek és jogok biztosítása.

A teljeskörű társadalmi beilleszkedésük, habilitációjuk, rehabilitációjuk előmozdítása. Szervez gyermek-, serdülő-, és felnőttkori egészségügyi ellátást, pszichológiai, oktatási, képességfejlesztési, szociális tanácsadást, sportolási lehetőségeket, gyógytornát és egyéb, az életminőségeket javító tevékenységet. Továbbá több napos találkozót, tábort és minden olyan programot, amit máshol nem kapnak meg. Minden helyzetben képviseli az érintettek érdekeit.

Sajnos a kisemberek nagyon nehéz körülmények között élnek. Szeretnénk folytatni és bővíteni programjainkat, amik az egyre kevesebb pályázat és a szigorodó adományozási feltételek miatt egyre nehezebb. Így megragadunk minden lehetőséget, hogy adományokat szerezzünk. Természetesen, aki felajánl bármit nekünk, akár pénzt, akár más adományt megmondhatja, hogy mely programunkra, tevékenységünkre esetlegesen működésünkre költsük.

A legfontosabb programjaink: pszichológiai, mentálhigiéniás tréningek, gyógytorna, képességfejlesztés különösen gyermekeknek. Közösségépítő programok. Ezek, amik elengedhetetlenek a kisnövésben szenvedő betegeknek. Továbbá angol oktatásainkhoz sokkal több könyvet, foglalkoztató füzetet, képességfejlesztő programjainkhoz eszközöket szeretnénk beszerezni. A betegséggel kapcsolatban több tájékoztató füzetet, kiadványt (a betegséggel kapcsolatos és szólna az átlag emberhez is) szeretnénk megjelentetni, amit ezen betegek nem kapnak meg egy könyvesboltban. Ilyen jellegű szakirodalom nem létezik. Fontos lenne ha sikerülne kézhosszabbító segédeszközt legyártatnunk. Sehol nem tudjuk beszerezni ezt a speciális eszközt, amit sehol sem lehet beszerezni.

Ez a toalett használatát könnyítené meg az achondroplásiásoknak (nekik rövid a kezük). De sok esetben azoknak is, akik gerincproblémákkal küzdenek. A prototípus most készül, bár még nem az igazi anyagból, csak minta lesz. Azonban a legyártása és folyamatos gyártása sok pénzbe kerülne, amit még nem tudunk bevállalni támogatás nélkül. Eddig 4 napos, most az idén először 6 napos rendezvényt szerveztünk. Ezen minden programunk jelen volt.

Több időnk jutott a fejlesztő programjainkra is. Továbbá a tájékoztatásra, szülők felkészítésére. De igazi közösségformáló hatása is van, ami nagyon fontos ebben a rohanó világban. Nemzetközi kapcsolattartásunkra is szeretnénk egy kicsit több időt fordítani. A BKMF-el szoros kapcsolatunk alakult ki. Ők a német kisemberekkel foglalkozó társaság. Ők sokat segítenek szakmailag, személyes megbeszélések fontosak lennének, több napos konferenciák.

Tervezünk csere üdültetést, nyelvtanulási lehetőséget itthon a német kisembereknek, a mi kisembereinknek pedig náluk angol és német tanulási, fejlődési lehetőséget kapnának. Sajnos erre nekik sincs pénzük, így családoknál helyeznénk el a kisembereket, de az úti költségük akkor is pénzbe kerülne. Álmaink között szerepel az is, hogy egyszer eljutunk odáig, hogy sikerül egy kisbuszt beszereznünk, amit elsősorban azon tagjaink szállítására használnánk, akik nem tudnak segítségünk nélkül a lakásukból kilépni, programjainkon részt venni, közösségi életet élni.

Szeretnénk 1%-os kampányunkat is egy kicsit több pénzből megoldani, hátha még több pénzt kapunk. Eddig a szórólapjainkat a Geofizikai Szolgáltató Kft. ingyen nyomtatta, amit a szerződéses és alkalmi önkénteseink dobáltak postaládába. Fő szórási terület Budapest volt, de vidéken is tagjaink segítették az ismertségünk növelését. Honlapunkon (www.kisemberek.hu) és facebookon is megjelentettük az 1%-os lehetőséget.

Két cég támogatott minket egy kisebb összeggel, ami nekünk nagyon sokat jelentett, de a romló helyzet miatt az idén már nem tudnak támogatni. Eddig sikerült minden évben megnyerni az NCA működési pályázatát, így e miatt más összegeket a programokra tudunk összpontosítani. Sokat fejlődött társaságunk ez által, de még így is vannak be nem teljesült vágyaink, álmaink. Szeretnénk, ha szerepelni szerető gyermekeink lehetőséget kapnának akár a mi rendezvényeinken, akár más olyan rendezvényen ahol sérült gyermekeket hallgatnak meg, lépnek fel. Ehhez sok gyakorlásra, jelmezre lenne szükség. Mindezeket csak támogatással fogjuk tudni elérni. Minden költséget a minimálisra igyekszünk szorítani. Nincs fizetett alkalmazottunk, (bár nagy segítség lenne) a vezetők önzetlenül vezetik a társaságunkat a szabadidejükből, hiszen az elnökség tagjainak 7-8 órás főállása van.

Úgy érzem, hogy sok emberhez eljutna ennek az aukciós lehetőségnek a híre, hiszen minden lehetőséget, ami a rendelkezésünkre áll, kihasználunk. 1%-kot is évről évre egyre többet kaptunk. Fent írtam, hogy szórólapok gyártásában egy cég segít nekünk, amit az 1%-hoz szoktunk felhasználni. Önkénteseink szórják szinte egész Budapesten. Természetesen ezt az aukciós lehtőséget is belevéve olvashatnak majd róla az emberek.

Több vidéki tagunk hozzátartozója szórólapozik vidéken, akik vállalták, hogy az 1%-os kampányban is segítenek + az aukciós lehetőség reklámozásában is. Honlapukon: www.kisemberek.hu oldalon szintén feltüntetjük, de nagyon sok szervezet honlapján is fent vagyunk. sőt az ilizarov honlap is minket hoz elsőként.

A lehetséges egészségügyi, szervezeti, hírdetési portálokon is ott vagyunk, így rátalálnak honlapunkra és olvashatják majd az aukciós lehetőséget. Rengeteg email címmel is rendelkezünk (legális adatbázissal) és sok vállalkozás is ismer minket. Egy bolban ahol alkalmazott vagyok, kint van társaságunk reklámja, naptára sokan visznek belőle. Természetesen az aukciós lehetőséget is kitesszük, hozzáírjuk reklámanyagainkhoz.

Egy évben több rendezvényt is szervezünk, ahol szintén lehetőségünk van, hogy ezt a portált is reklámozzuk. Tagjaink (155fő+családtag+orvosok) emailjainkat is továbbítják, így még több emberhez, vállakozáshoz jutunk el. Több tévés hírességgel is tartjuk a kapcsolatot és általában egy évben egyszer- kétszer így bekerülünk a tévébe is. Sajnos arra nincs lehetőségünk a szűkös anyagi források miatt, hogy egy tévéreklámot fizetni tudjunk. De ha jelen vagyunk az is reklám. Azonban az összes internetes "újság" lehetőséget mindig kihasználjuk. Évről évre próbálunk mindig valami újat kitalálni, hogy egyre több ember ismerjen minket. Orvosaink kapcsán is sok emberhez eljutunk. Mára már elértük, hogy ahogy egy ilyen betegséggel születik egy baba, már a kórház felhív minket, hogy támogassuk lelkileg a szülőket az első percekben, amikor a legnagyobb szükség van rá. Nagyon pici foglalkoztatónkban is a környékről és messzebbről is megfordulnak emberek, akik szintén szokták a hírünket vinni.
Aki minket támogat, biztos lehet abban, hogy kizárólag csak a céljainkat valósítjuk meg plusz költségek nélkül. Naprakész könyvelésünkből követhető a támogatások útja. Ma sajnos a kisemberekre (rendellenesség miatt,140 centi alatti) és a nekik fontos ellátásokra senki nem figyel. Ezért fontos, hogy legyünk, hogy céljainkat elérhessük, ezzel nagyon sokat segítve nekik. Megpróbálunk úgy segíteni, hogy minden képzést, fontos fejlesztést megadjunk nekik, amivel könnyebben élhetnek, munkát találhatnak maguknak. Rehabilitációjukat és a társadalomba illeszkedésüket segítjük. Ehhez azonban az Önök segítségére is nagy szükségünk van. Honlapunkon www.kisemberek.hu fent vannak az éves beszámolóink (mérleg, eredménykimutatás, jelentés), amiből látszik, hogy lassan de fejlődünk a nehézségek ellenére is. Aki minket támogat, segíti a kisemberek fejlődését, beilleszkedését, egy boldogabb, szebb életet adva nekik.

Minden támogatót szeretettel várunk 1 napos rendezvényeinken is!Hiszem hogy a szűkös anyagi körülmények között is egyre többen fogják ígénybevenni az aukciós portált mind eladóként mind vevőként. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom. 

 

www.kisemberek.hu