Új árverést indítok Oldal továbbajánlása
Salva Vita Alapítvány
1073 Budapest, Erzsébet krt. 13. III/3.

A Salva Vita Alapítvány (SVA) 18 éve dolgozik a hátrányos helyzetű, fogyatékos személyek esélyegyenlőségéért, társadalmi integrációjának megvalósításáért. Alapítványunk kiemelten közhasznú szervezet, a FAT által akkreditált felnőttképzési intézmény. Célunk a fogyatékossággal élő emberek speciális fejlesztése, társadalmi beilleszkedésük, integrált foglalkoztatásuk megvalósítása.

 

Fő tevékenységeink:

  • - támogatott Foglalkoztatás szolgáltatás
  • - személyre szabott, önkéntes együttműködésen alapuló szolgáltatás, melynek célja az értelmi sérült/autizmussal élő emberek nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatásának elősegítése.
  • - munkahelyi Gyakorlat program
  • - speciális szakiskolába járó tanulók, továbbá inaktív értelmi sérült felnőttek integrált munkavállalásra felkészítő programja, amely során a résztvevők különböző nyílt munkaerő-piaci munkahelyeken készülnek fel a munkavállalásra.
  • - munkáltatóknak nyújtott szolgáltatások
  • - fogyatékosügyi átvilágítás, tanácsadás, workshop-ok, tréningek, munkáltatóknak szóló rendezvények szervezése.

Alapítványunk kezdeményezésére alakult meg Magyarország első munkáltatókat tömörítő, esélyegyenlőségért küzdő szakmai és érdekvédelmi szervezete, a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma Egyesület. A Fogyatékosság-barát munkahely elismerés és logó bevezetését Alapítványunk kezdeményezte 2009-ben. Az elismerést a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adja a pályázati feltételeket teljesítő munkáltatóknak. A támogatandó program bemutatása Az online jótékonysági árverési rendszer keretében Alapítványunk Támogatott Foglalkoztatás programja számára szeretnénk adományokat gyűjteni.

A Támogatott Foglalkoztatás speciális munkaerő-piaci szolgáltatás hátrányos helyzetű emberek számára. A program segítségével Alapítványunk értelmi sérült és autizmussal élő embereket segít munkához. A program lényege a megfelelő személyt megtalálni a megfelelő munkára, miközben az összeillés sikerének biztosítása érdekében mind a munkavállaló, mind a munkáltató széleskörű, hosszú távú támogatásban részesül. Az értelmi sérült és autizmussal élő emberek kizárólag személyre szabott támogatással, kifejezetten számukra kifejlesztett módszerekkel tudnak elhelyezkedni.

Többszöri beszélgetés, pályaválasztási és pályaorientációs tanácsadás és komplex pályaalkalmassági felmérés során igyekszünk minél jobban megismerni ügyfeleink képességeit, lehetőségeit, elvárásait és elképzeléseit. Ezután ügyfeleinkkel közösen kidolgozunk egy személyre szabott, képességekre alapozott tervet, és ez alapján kezdjük meg a munkakeresést. Munkapróba keretében lehetőséget biztosítunk arra is, hogy valós szituációban, normál munkahelyeken is kipróbálhassák képességeiket. A számukra megfelelő munkahely megtalálása után támogatjuk betanításukat, munkahelyi beilleszkedésüket. Foglalkoztatásuk ideje alatt továbbra is fenntartjuk a kapcsolatot az ügyfelekkel, ill. Dolgozói Klubokat szervezünk számukra.

Az adományok segítségével a hozzánk forduló sérült embereket abban tudjuk segíteni, hogy önálló, felnőtt életet folytassanak, megbízható, lojális munkavállalók legyenek. Az egész társadalom számára hasznos, ha a fogyatékos emberek eltartottból adófizető állampolgárokká válnak. A program kommunikációja A programról és az adománygyűjtési lehetőségről rendszeresen hírt fogunk adni Alapítványunk honlapján: www.salvavita.hu , illetve a facebook-on: http://www.facebook.com/#!/pages/Salva-Vita-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny/268870626468816). Alapítványunk jelenleg kb. 300 munkáltatóval – köztük számos nagy, több ezer főt foglalkoztató multinacionális céggel - áll közvetlen kapcsolatban. Ezek azok a munkáltatók, akik részt vettek MHGY programunkban, TF szolgáltatásunk keretében foglalkoztatják ügyfeleinket, igénybe vették munkáltatóknak szóló szolgáltatásaink valamelyikét, részt vettek korábbi rendezvényeinken vagy a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma Egyesület tagjai.

A velünk kapcsolatban álló munkáltatóknak havi rendszerességgel hírlevelet fogunk küldeni, hogy felhívjuk figyelmüket az adományozási lehetőségre. A munkáltatóktól azt fogjuk kérni, hogy munkavállalóik körében is terjesszék a program hírét. Emellett Alapítványunk rendszeresen szervez munkáltatóknak szóló rendezvényeket. A projekt időszakban megvalósuló munkáltatói fórumokon is népszerűsíteni fogjuk a programot. Alapítványunk kb. 300 fogyatékos – elsősorban értelmi sérült és autizmussal élő – személlyel áll kapcsolatban. Ezeket az ügyfeleket elsősorban a személyes találkozók alkalmával, továbbá honlapunk ügyfelek számára készült felülete révén fogjuk tájékoztatni a programról.

 

www.salvavita.hu