Új árverést indítok Oldal továbbajánlása
Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért Egyesület
1094 Budapest, Tűzoltó u. 7-9.

MOTTÓNK: Együtt, Önökkel együtt a gyógyulás diadaláért!

Az Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért Egyesület 2005 novemberében alakult 15 alapítvány és egyesület összefogásával, azzal a céllal, hogy az egymással olykor konkuráló civil szervezetek-, illetve az orvosi/ intézményi kar munkáját összehangolja, továbbá ezen szervezetek együttműködését erősítse a Magyarország területén élő daganatos és leukémiás gyermekek minél eredményesebb gyógyítása, kezelése és rehabilitációja érdekében. Szövetségünk tagszervezetei által képviselettel rendelkezik az országunk területén működő összes onko-hematológiai centrumban, ezáltal szervezetünkben különösen biztosított a kiegyensúlyozott szakmai és civil érdekképviselet.


A Szövetség tevékenysége:

- A Magyar Gyermekonkológai Hálózat gyógyító központjaiban zajló fejlesztések kiegészítő finanszírozása, a fenti intézmények részére orvosi műszerek rendelkezésre bocsátása, továbbá rehabilitációs és prevenciós programok kidolgozása és megvalósítása.

- Egészségügyi képzés, továbbképzés és felvilágosítás

- A tagok együttműködésének koordinálása.

- Nemzetközi kapcsolatok kiépítése, szakmai tapasztalatcsere

- A rákbeteg gyermekek gyógyulásához és a gyógyult gyermekek társadalmi visszailleszkedéséhez szükséges esélyegyenlőség biztosítása.

- Rendezvények szervezése, kiadványok szerkesztése.

 

  • A jótékonysági árverés során befolyó összeget Szövetségünk a Bakonybélen épülő Oktatási –és rehabilitációs központ építésére, valamint későbbi üzemeltetésére fordítja.

 

www.szovetsegunk.hu