Új árverést indítok Oldal továbbajánlása
MINYATA Egyesület
1098 Bp. Epreserdő u. 38/2

Az 1997 óta nyári táborok szervezésében együttműködő tagság 2005-ben alapította meg az Egyesületet, amely már ugyanebben az évben megkapta a közhasznú fokozatot is. (A MINYATA a Mindenki NYAralhasson TÁbor rövidítése)

Egyesületünk missziója rászoruló gyerekek életminőségének javítása. Ezt a minden projektünkben megjelenő tudatos értékközvetítéssel kívánjuk elérni, valamint a gyermekek bevonásával aktív segítőként, illetve az előkészítésben tevékenykedőként. Legfontosabb képviselt értékeink a szociális érzékenység, a társadalmi tolerancia, a kulturális nyitottság, és a környezettudatosság.

Önkénteseink pedagógusok, szociális munkások, vagy ezekre a pályákra készülő hallgatók, illetve az életkori határt betöltő táborozóink, minden nevelési-, szervezési-, adminisztratív-, és pályázatírási munkát szabadidejükben, ingyen végeznek szeretetből, törődésből, mert fontos számunkra, hogy egy kis örömet és boldogságot szerezzenek a gyerekeknek.

Programjaink szociális szolgáltatások rászoruló gyerekeknek. A legrégebbi, nyári táborunk, melynek keretében az elmúlt 14 évben mintegy 1800 hátrányos helyzetű gyermeket fogadtunk, akik számára csak velünk nyílt lehetőség nyári táborba eljutni. Az önkénteseinken keresztül alternatív életmintákat ismerhetnek meg, a legfontosabb azonban minden gyermek számára a szórakozás, hogy egy hetet gyerekként tölthessenek.

Évközben folyamatosan szervezzük másik állandó projektünket, a térítésmentes színház- és múzeumlátogatási programot, mely nem csak kulturális fejlődésüket segíti elő, de társadalmi integrációjukat is nagyban megkönnyíti.

Decemberi programunkon karácsonyfákat díszítettünk, melyek rászoruló családok, illetve a budapesti Szent László és az esztergomi Vaszary Kolos kórházak gyerek- és felnőttosztályain tették szebbé az ünnepet. A gyerekek megtapasztalhatták az adományozás érzését, megkapták az év első karácsonyi ajándékát, a feldíszített fák pedig olyanoknak okoztak örömet, akiknek nem jutott volna karácsonyfa.

Szeptemberben indítottuk el a Nyújtsd a Kezed programot, melynek keretében középiskolás önkéntesek tartanak foglalkozásokat nevelőotthonokban.

 

www.mindenkinyaraljon.hu