Új árverést indítok Oldal továbbajánlása
Prevention Országos Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi KHE
8660 Tab, Táncsics M u. 18.

Egyesületünk bűnmegelőzést segítő tevékenységéhez kapcsolódóan az alábbi társadalmi összefogásra ösztönző tevékenységek támogatását kéri:

 

1. Mobil Közlekedési Park

Gyermekek és felnőttek közlekedési ismereteinek bővítésére készült a Mobil Közlekedési Park tervezetünket, mely nem kampány jellegű, hanem folyamatos üzemelésű Road-Show szerű egyesületi szolgáltatás. Több mobil park (20-30) létrehozását tervezzük, hogy főként tanítási időszak alatt eljuthassunk az LHH és HH települések óvodáihoz és iskoláihoz, valamint a felnőtt lakossághoz a kerékpáros és gyalogosközlekedés ismereteinek bővítése céljából. A technikai alapokat megteremtve a tematikus program akár oktatási anyagként, akár szabadidős tevékenységként üzemeltethető. A működtetési koncepció rendvédelmi szervek, közlekedéspedagógus, és egyéb kapcsolódó szervezetek részvételével számol.

 

2. Közösségi SzIV Biztonsági Háló

Vidéki településen élőknek kínáljuk a térítésmentes szolgáltatásokat nyújtó, de vagyonvédelmi szakmai háttérrel üzemeltethető Közösségi Személy-, Ingatlan-, és Vagyonvédelmi Biztonsági Háló koncepciót. A társadalom ezen rétegének az elmúlt időszak alatt elérhető áron semmilyen vagyonvédelmi szolgáltatás nem állt rendelkezésére, a vagyonvédelmi ágazatnak nem jelentettek potenciális megrendelői kört. Ez a társadalmi réteg, az ország népességére vetítve, közel 75-85%. A Társadalmi Összefogás Mozgalom a Biztonságért (TÖMB) felhívásunk szélesebb körű támogatottságával, nagyrészt térítésmentes szolgáltatásokkal kibővítve tudjuk indítani a Közösségi Személy-, Ingatlan-, és Vagyonvédelmi Biztonsági Háló elnevezésű programot.
A program fő érve, hogy elsődlegesen nem elméleti propagandával, hanem demonstratívan, biztonságtechnikai eszközökkel kíván segítséget nyújtani a bűnalkalmak kialakulása és az áldozattá válás elkerüléséhez. A támogatásokból alacsony árfekvésű, komplett GSM átjelzős lakásvédelmi riasztók beszerzését, és a hozzákapcsolt térítésmentes szolgáltatásokat kívánjuk megvalósítani az LHH és HH településen élőknek.

 

3. Ismeretbővítő program gyerekeknek

Gyerekek számára szervezünk ismeretfelmérő - bővítő ügyességi programokat, versenyeket. A programok feladatainak részét képezi a közlekedési ismeretek, az állat-, növény-, és természetvédelem, valamint egyéb mozgást igénylő szabadidős tevékenység. 2012. évi tervünk egy természetjárással, elméleti és gyakorlati feladatállomásokkal, valamint ismeretbővítő előadással kombinált gyalogos és kerékpáros versenytúra szervezése. A feladatok közé játékos családi vetélkedőket kívánunk iktatni, hogy a szülőket is részvételre kapacitáljuk.

 

www.preventionkhe.hu